Tapahtumat


Yhteistuumin-aamukahvit

Järjestämme kesäkuun alussa Yhteistuumin-aamukahvit, joissa pureudutaan vapaaehtoistyöhön.

Torstai 2.6. 2022 klo 8.30-9.15, teemana vapaaehtoistyö
Aamukahviseuraksi saamme Maria Korpelan Turun kaupunginkirjastosta. Kuulemme siitä, kuinka vapaaehtoiset lukulähetit levittävät hyvinvointia lukemalla ääneen kaupungin vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja kehitysvammaisten asuntoloissa. Mitä toiminta vaatii toimiakseen? Kuinka vapaaehtoistyöhön koulutetaan ja sitoutetaan? Millaisia tuloksia sillä on saatu aikaan?

Liity kahvihuoneeseen napsauttamalla Teams-linkkiä.

Aamukahvitilaisuudet tallennetaan.


Kuntavierailulle Helsinkiin 15. –16.6.2022 – teemana Kulttuurin ekosysteemi kunnassa

Yhteistuumin järjestää vuoden 2022 ensimmäisen kuntavierailun Helsinkiin 15. –16.6.

Kuinka kunta voi omalla toiminnallaan tukea paikallisen kulttuurin ja taiteen ekosysteemiä? Millainen on taideystävällinen kunta? Kesäkuun kuntavierailulla tartutaan näihin kysymyksiin eri kokoisten kuntien näkökulmista. Puheenvuoroja tulevat pitämään mm. suunnittelija Ulla Laurio Helsingin kaupungilta, Stuba Nikula Helsingin tapahtumasäätiöstä, Virve Niiranen Creative Kaiku oy:stä sekä sivistystoimenjohtaja Kai Könönen Luumäen kunnasta.

Kunnissa työskenteleville taide- ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu kuntavierailu kestää 1,5 päivää ja koostuu luennoista, työpajoista ja rennosta vapaamuotoisesta yhdessäolosta. Vierailulle valitaan kiinnostuneista enintään 20 osallistujaa, joille maksetaan hotelliyöpyminen sekä osa aterioista vierailun ajalta. Osallistujan tulee sitoutua osallistumaan vierailun yhteisiin osuuksiin.

Osallistujavalinnoissa painotamme hyötyä hakijalle ja kunnalle sekä kuntien tasapuolista sijaintia eri puolilla Suomea. Mukaan valituille osallistujille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti yleensä n. kuukautta ennen kuntavierailua. Haku kuntavierailulle on päättynyt.


Yhteistuumin-kuntavierailut syksyllä 2022

Kuntavierailu Inariin 20.–21.9.2022: Yhdenvertaisuus ja kulttuurinen kestävyys kunnan kulttuuritoiminnassa

Inarissa käsittelemme kunnan kulttuuritoiminnan kannalta yhdenvertaisuutta, saavutettavuutta ja kulttuurisia oikeuksia. Kuinka kulttuurinen moninaisuus ja esimerkiksi alkuperäiskansat vaikuttavat siihen, kuinka kunnan kulttuuripalveluja kannattaa kehittää? Kuinka toimijuus ja osallistuminen tehdään kaikille mahdolliseksi? Kuulemme puheenvuoroja mm. Kulttuuria kaikille -palvelusta sekä tutustumme hyviin esimerkkeihin yhdenvertaisuuden toteutumisesta erikokoisissa kunnissa. Inarissa pääsemme tutustumaan myös monipuolisesti Suomen saamelaisten kulttuuriin.  

Kuntavierailu Tampereelle 4.–5.10.2022: Joustavat ja innovatiiviset tilaratkaisut osana kunnan kulttuuritoimintaa

Kulttuuri- ja taidetoiminnalle sopivia tiloja ei ole koskaan tarpeeksi. Tampereella tutustumme innovatiivisiin esimerkkeihin, joissa yhteistyöllä, joustavuudella ja kokeiluilla on erikokoisissa kunnissa ratkaistu tilaongelmaa. Kuinka edistää poikkihallinnollista yhteistyötä tila-asioissa? Millaiselle taidetoiminnalle väliaikaiset tilat sopivat? Puheenvuoroja pitävät mm. kehittämispäällikkö Jaakko Laurila Tampereen kaupungilta sekä taiteilija Meri-Maija Näykki

Ilmoittautuminen kuntavierailuille aukeaa kesäkuussa.